Zomerweek

Tijdens deze speelse en creatieve week in de zomervakantie ontmoet je mensen van diverse pluimage. Sommigen hebben al veel ervaring met veganistisch eten, anderen willen nader kennis maken met puur plantaardige natuurvoeding. Deze week is bij uitstek geschikt voor volwassenen die elkaar, de planten, dieren en de aarde een warm hart toedragen. Het maakt niet uit of je vegetariër, veganist of omnivoor bent, iedereen die een week zuiver plantaardig in de natuur wil leven is van harte welkom. Het blijkt dat er vooral vegans en vegetariërs komen. Er kunnen maximaal zo’n 25 mensen deelnemen aan de ‘Vegan Summer Holiday’, die al sinds 1991 onder de naam ‘Veganistische Zomerweek’ georganiseerd wordt. In de agenda kun je zien wanneer er weer een week wordt georganiseerd.

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
Optreden buiten
vegzom2009-124
vegzom2009-116
vegzom2009-100
vegzom2009-96
vegzom2011wk1-47
vegzom2009-7
vegzom2009-87
vegzom2011wk1-33
vegzom2011wk1-12
vegzom2009-43
Veganistische zomerweken
vegzom2009-16
vegzom2008-83
vegzom2008-44
Mozaïekworkshop
vegzom2011wk1-52
vegzom2008-73
Veganistische zomerweken
vegzom2009-67
Veganistische zomerweken
vegzom2009-52
Veganistische zomerweken
vegzom2009-36
Schloss Moyland

Het programma

Van 4 augustus t/m 11 augustus wordt voor de de 28-e keer een Vegan Summer Holiday georganiseerd. Er is een nieuw team gevormd met als teamleider Erik van Zomeren uit Zutphen. De massage workshop wordt gegeven door Kai-Sebastian Reichelt. Marion Pijl zal ons levendig in beweging brengen via Biodanza en dans expressie. Yvonne van Laake zal de Sacred Dance verzorgen. Er zijn nog andere extra’s mogelijk. In de zomerweek is er volop ruimte voor ontspanning en ontmoeting op een prachtige, natuurlijke plek. Er is ruimte voor creativiteit, musiceren, wandelen en de fietslorry naar Kleve. De week wordt bekroond met een bonte avond, eindigend in een vrolijke  swingavond waar DJ Peter ons met bezielend world beats in beweging brengt. Ook kan je  informatie krijgen over plantaardige en biologische voeding. Het programma wordt mede gekleurd door de inbreng van de deelnemers zelf, bijvoorbeeld d.m.v. zang en muziek, neem dus vooral je eigen muziekinstrument mee! Het schoonmaken van de ruimtes en het helpen met het bereiden van de maaltijden hoort ook tot de vaste programmapunten, waarvoor ieders medewerking bij toerbeurt gevraagd wordt via een corveerooster. Verder kan je natuurlijk zelf of gezamenlijk vanuit Rivendel uitstapjes in de omgeving maken. De natuur nodigt uit tot wandelen, fietsen en zwemmen.

De Maaltijden

Ontbijt, lunch en diner worden met puur plantaardige ingrediënten bereid. De organisatie koopt zelf al het eten in, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit. Bij vragen over het eten kun je contact opnemen met de coördinator Peter van der Eijnden. Een professionele kokkin, Sonja Edelaar uit Groesbeek (www.die-eet.info), is samen met de organisatoren verantwoordelijk voor de inkopen en de heerlijke maaltijden. De hele week hoeven de deelnemers dus geen boodschappen te doen of na te denken over wat nu weer te eten. Wat dat betreft wordt er voor iedereen gezorgd en dat is nou echt vakantie. Wel is het ook de bedoeling dat iedereen meehelpt met corveetaken, waaronder het koken, maar dat is vaak ook leerzaam en leuk!