Landgoed Rivendel

Rivendel is een groot huis, een prachtig in de natuur gelegen centrum, met grote tuin, grenzend aan het bos. Een plek waar allerlei groepen hun eigen activiteiten kunnen ontplooien. Het is door de huidige eigenaars in het voorjaar van 2008 gestart en sinds die tijd worden er jaarlijks ook de Vegan Zomerweken en Winterweken gehouden, door ‘Stichting de Olijke Olifant’, die daar ook af en toe andere weekends organiseert, zoals creatieve- en kookweekends.

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
vegzom2009-59
Rivendel buiten
vegzom2008-60
tuin Rivendel
tuin Rivendel
zwembad Rivendel
vegzom2011wk1-16
Rivendel eten
eetkamer Rivendel
keuken Rivendel
dans- en yogazaal Rivendel
Omgeving Rivendel
Omgeving Rivendel

Het huis

In het huis woont een woongroep, deze bestaat begin 2017 uit 2 bewoners, maar wisselt soms van samenstelling. Rivendel is gelegen in een lieflijk glooiend landschap. Het aan het zuiden gelegen Reichswald heeft als hoogste top de 90 meter hoge Brandenburger berg. Aan de voorkant is een weids uitzicht richting Kranenburg.
Door de natuurlijke ligging is de omgeving uitstekend geschikt voor het maken van wandelingen en fietstochten. Ook uitstapjes naar Nijmegen (15 km) en Kleve (12 km) zijn prima mogelijk. Op het 0,6 hectare grote terrein liggen drie gebouwen en een ecologische moestuin met kleine kas. Er is de mogelijkheid – eventueel in de kleine boomgaard – te kamperen met maximaal 15 tenten. Bovendien is er een buitenzwembad.
Het centrum heeft een prachtige keuken met een groot kookeiland en een ruime L-vormige huiskamer, met twee grote tafels die samen plaats bieden aan zo’n 25 mensen. Er is ook een 45 m² grote workshopruimte en een lichte serre. Buiten is er een mooie glooiende tuin met zwembad. Bij mooi weer kan ook op het grote buitenterras of gewoon op het grasveld gegeten worden. In het gebouw wordt tijdens onze activiteiten niet gerookt en er wordt geen alcohol of drugs gebruikt.

Slaapplaatsen

In het hoofdgebouw zijn nu acht tweepersoons slaapkamers beschikbaar, zodat er plaats is voor 16 mensen. Twee slaapkamers zijn beneden en op de eerste verdieping zijn er zes. De kamers hebben een mooi vergezicht op het Reichswald of op het plaatsje Kranenburg. Elke kamer heeft CV en – behalve een beneden kamer – een wastafel. Op de gang zijn beneden en boven een douche en een WC. Dekens of dekbedden zijn aanwezig. Lakens zijn te huur voor € 7,- pp per week. Eventuele voorkeuren voor de kamerindeling bij een zomer- of winterweek, kunnen liefst tijdig worden doorgegeven via het inschrijfformulier of telefonisch aan Peter van der Eijnden.